Συνάντηση Αναστασιάδη-Κυπριανού την Παρασκευή για το κατασκοπευτικό βαν

Συνάντηση Αναστασιάδη-Κυπριανού την Παρασκευή για το κατασκοπευτικό βαν

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου θα συναντηθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας για να συζητήσουν τα ζητήματα που προέκυψαν για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων, παρακολουθεί στενά την πορεία των ερευνών σχετικά με καταγγελίες που έχουν προβληθεί δημόσια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έκρινε σκόπιμο να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα οι καταγγελίες που έγιναν δημόσια.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούλησή του για να παταχθεί η οποιαδήποτε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή και η εμπιστευτικότητα των επικοινωνιών.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν κατασχέθηκε από την Αστυνομία, κλειστό φορτηγό τύπου βαν, το οποίο έφερε συστήματα παρακολούθησης και η αξία του ξεπερνούσε τα 9 εκ. δολάρια.

Το βαν σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε καταχωρημένα η Αστυνομία ανήκει στην εταιρεία Intellexa με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να είναι ισραηλινός πρώην κατάσκοπος και ο εξοπλισμός σύμφωνα με τον ίδιο να είναι μετεωρολογικός./ibna