Για λόγους υγείας, δεν θα πετάξει με αεροπλάνο για ένα μήνα ο Vucic

Για λόγους υγείας, δεν θα πετάξει με αεροπλάνο για ένα μήνα ο Vucic

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, δεν πρόκειται να ταξιδέψει με αεροπλάνο για ένα μήνα, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας που έχει και επιδεινώθηκαν το Σάββατο και μεταφέρθηκε σε Μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Ο Vucic ήδη ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στο Ιράν στις 22 Νοεμβρίου και εν συνεχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι γιατροί της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας ήταν σαφείς ότι η πτήση σε αεροπλάνο θα μπορούσε να προκαλέσει επιδείνωση της υγείας του Vucic και συνέστησαν μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση θα πρέπει να αποφύγει αυτόν τον τρόπο μεταφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η blic, ο Σέρβος Πρόεδρος θα πρέπει να τηρήσει την συνταγογραφημένη θεραπεία και τις επόμενες βδομάδες να μειώσει κατά το ήμισυ τις δραστηριότητες του. Επίσης όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις και επισκέψεις θα αναβληθούν μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του.

Ο Vucic νοσηλεύτηκε στην Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία το Σάββατο για καρδιακά προβλήματα και πήρε εξιτήριο το πρωί της Δευτέρας για το σπίτι του όμως πήγε και εργάστηκε στο γραφείο του. Ωστόσο λόγω της κατάστασης του εργάστηκε με μειωμένο ωράριο. απελευθερώθηκε σπίτι το πρωί και πήγε να εργαστεί σχεδόν αμέσως.

Ο υπουργός Υγείας της Σερβίας Zlatibor Loncar δήλωσε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος Vucic είχε χρόνια, μικρά καρδιακά προβλήματα, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε την Παρασκευή κι έτσι αποφάσισε να δει τους γιατρούς της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας, όπου διαπίστωσαν απειλή για την υγεία του.

Οι γιατροί της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας εφάρμοσαν άμεσα όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αντιμετωπίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης του Σέρβου Προέδρου, ο οποίος ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία που το δόθηκε.

Σε γραπτό του μήνυμα ο Vucic ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό και σημείωσε ότι θα είναι ετοιμοπόλεμος την Δευτέρα.

Ο Σέρβος Πρόεδρος δέχτηκε ευχές για ταχεία ανάρρωση από πλήθος ηγετών όπως, τους Emanuel Macron, Angela Merkel, Recep Tayyip Erdogan, Mateο Salvini, Jens Stoltenberg, Viktor Orban, Zoran Zaev, ο Edi Rama,  Marian Sarec και Borut Pahor./ibna