Με τον Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο Dimitrov

Με τον Αβραμόπουλο συναντήθηκε ο Dimitrov

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov, συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Έλληνας Επίτροπος βρίσκεται στη Βόρεια Μακεδονία με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Υπουργικό Φόρουμ ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων για τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις που πραγματοποιείται στα Σκόπια 18-19 Νοεμβρίου 2019.

Nikola Dimitrov και Δημήτρης Αβραμόπουλος στη συνάντηση τους, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα και την περιοχή, μετά τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου, καθώς και επί των σημερινών θεμάτων εντός της ΕΕ. Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στις κοινές σύγχρονες προκλήσεις που επιβάλλουν την ανάγκη για κοινή συνεργασία και δράση, με ιδιαίτερη έμφαση στη μετανάστευση και στο πλαίσιο αυτό ήταν και η υπογραφή της συμφωνίας για τη συνεργασία της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής.

Ο Dimitrov επανέλαβε ότι παρά το απογοητευτικό αποτέλεσμα σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μην ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία τον Οκτώβριο, η χώρα δεν αποκλίνει από την ευρωπαϊκή της πορεία, τις μεταρρυθμίσεις και την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας και περιφερειακής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα επιτεύγματα της χώρας όσον αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Βόρεια Μακεδονία επέδειξε μεγάλη δέσμευση και προσπάθεια για την αντιμετώπιση των κινδύνων ασφάλειας και των προκλήσεων που προέκυψαν από τη μεταναστευτική κρίση, για την οποία η ΕΕ είναι ιδιαίτερα ευγνώμων και θα συνεχίσει να συνεργάζεται περαιτέρω με τη χώρα./ibna