Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρική Θεόδωρο Β’ υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τον Πατριάρχη για το σπουδαίο ιεραποστολικό του έργο που επιτελεί, τονίζοντας την εξαιρετική σημασία που αυτό έχει, όχι μόνο για την Ελληνική κοινότητα αλλά και για ολόκληρη της Αφρικανική Ήπειρο.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συνεργασία τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Τρίτο τη τάξει μετά τα Πατριαρχεία Ρώμης και Κωνσταντινουπόλεως, το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, απετέλεσε στα χρόνια της ακμής του μία από τις λαμπρότερες χριστιανικές εκκλησίες της Ανατολής. Σήμερα ο Πατριαρχικός Θρόνος του Αγίου Μάρκου, κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ορθοδόξων ανά τον κόσμο Εκκλησιών, στην Ιεραποστολική δράση, πορεία και μαρτυρία, με 25 Ιεραποστολικές Ιερές Μητροπόλεις και 6 Ιεραποστολικές Επισκοπές ανά την Αφρικανική Ήπειρο. Αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο των Ελλήνων της Αιγύπτου που έχουν απομείνει.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι δεύτερος στα πρεσβεία τιμής των πατριαρχών μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως./ibna