Στο Abu Dhabi Δένδιας και Χριστοδουλίδης

Στο Abu Dhabi Δένδιας και Χριστοδουλίδης

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα βρεθούν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης για να συμμετάσχουν στο 10ο «Sir Bani Yas Forum», ενώ θα εγκαινιάσουν και την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-ΗΑΕ, πραγματοποιώντας την πρώτη τους συνάντηση με τον Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Το «Sir Bani Yas Forum» διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου.

Έχει καθιερωθεί ως ένα ετήσιο περιφερειακό συμπόσιο διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, στις εργασίες του οποίου συμμετέχουν εν ενεργεία και διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι από διάφορες χώρες, καθώς και εμπειρογνώμονες σε θέματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Νίκος Δένδιας θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογο του Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, με τον οποίον θα συζητήσουν θέματα αμοιβαίου διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, καθώς και με την Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κα Reem Al Hashimy.

Την επομένη, Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του «Hedaya International Centre of Excellence for Countering Violent Extremism”, Ahmed al Qassimi, ενώ την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιήσει επαφές με οικονομικούς παράγοντες της χώρας για την προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα ΗΑΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας για την προώθηση των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, θα έχει συνάντηση με τον ομόλογο του από τα ΗΑΕ Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan καθώς και θα συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή υπουργική συνεργασία Ελλάδας Κύπρου ΗΑΕ./ibna