Με το σήμα θα αντιμετωπίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Με το σήμα θα αντιμετωπίσει την Συμφωνία των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Με ένα σήμα που στο εξής θα συνοδεύει τα Μακεδονικά προϊόντα δήλωσε ο πρωθυπουργός ότι αντιμετωπίζει “τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση του Σύνδεσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος που παρουσίασε το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά δήλωσε: “Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον”./ibna