Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ, Grenell, θα συναντηθεί με τους Σέρβους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου

Ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ, Grenell, θα συναντηθεί με τους Σέρβους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου

Ο Αμερικανός επιτετραμμένος για το διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Richard Grenell, κάλεσε σε μια συνάντηση στο Βερολίνο τους ηγέτες του Κόμματος της Σερβικής Λίστας, μιας πολιτικής οντότητας που εκπροσωπεί τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο, μιας και ο Grenell υπηρετεί επίσης ως Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Γερμανία.

Εκτός από τον Grenell, εκπρόσωποι της Σερβικής Λίστας δήλωσαν ότι θα συναντηθούν με ανώτερους κρατικούς αξιωματούχους της Γερμανίας. Βασικό θέμα αυτών των συναντήσεων θα είναι η εκπροσώπηση της Σερβικής Λίστα στη νέα κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Πρίστινα και Βελιγραδίου, ο οποίος διακόπηκε πέρυσι, αφού η πρώην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου επέβαλε αύξηση 100% σε όλες τις εισαγωγές από τη Σερβίας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Λίστας θα είναι ο Goran Rakic, και θα συμπληρώνεται από τους Dalibor Jevtic και Bratislav Nikolic.

Εκτός από τον Grenell, οι εκπρόσωποι της Σερβικής Λίστας θα συναντηθούν επίσης με βουλευτές της Bundestag, εκπροσώπους του γραφείου της καγκελαρίας της Angela Merkel, καθώς και με εκπροσώπους του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τη Σερβική Λίστα, σε όλες αυτές τις συναντήσεις θα συζητηθεί η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και η θέση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου./ibna