Τη γερμανική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία στο δρόμο προς την ΕΕ εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Τη γερμανική στήριξη στη Βόρεια Μακεδονία στο δρόμο προς την ΕΕ εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Η Γερμανία θα συμβάλει στη συνέχιση της πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas σε συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov.

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένοι με την απόφαση του Συμβουλίου, αλλά σημείωσε ότι δεν παραιτούνται.

«Σε εκείνον που καταφέρνει να κάνει οδυνηρούς συμβιβασμούς με τους γείτονές του, ο οποίος ξεκινάει μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις, πρέπει να ανοίξουμε την πόρτα προς την ΕΕ. Αυτό είναι το πνεύμα του ευρωπαϊκού σχεδίου. Κανείς στην ΕΕ δεν αμφισβητεί την προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας. Τώρα εναπόκειται σε εμάς να δώσουμε ό,τι διαθέτουμε για να χρησιμοποιήσουμε την υποστήριξη της ΕΕ», δήλωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι είχε την τελευταία του συνάντηση με τον Dimitrov πριν από περίπου δύο μήνες στο Βερολίνο, τονίζοντας ότι η προηγούμενη περίοδος είχε περισσότερες συναντήσεις, το οποίο όπως είπε «δείχνει πόσο σημαντικοί είστε και πόσο σημαντική είναι η διαδικασία ένταξης».

Τόνισε δε ότι ήθελε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή του σε καλύτερες συνθήκες, αλλά τόνισε ότι έπρεπε να κοιτάξουμε το μέλλον.

«Χρειαζόμαστε τη συναίνεση όλων  στην ΕΕ και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τον λαό της Βόρειας Μακεδονίας», είπε ο Maas, προσθέτοντας ότι η σταθερή και δημοκρατική ανάπτυξη είναι προς το συμφέρον όλων των πολιτών./ibna