Ο Zaev αναμένει ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Ο Zaev αναμένει ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev θα μεταβεί αύριο στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στη φετινή διάσκεψη κορυφής. Στο πλαίσιο της παρουσίας του εκεί θα συμμετάσχει στη συζήτηση «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Πρωτοβουλίες και Μεταρρυθμίσεις Περιφερειακής Συνεργασίας».

Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Zaev αναφέρει ότι αναμένει ενισχυμένη οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα.

«Θέλω να μοιραστώ το αίσθημα ικανοποίησης, για το πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ελληνικών εταιρειών, ειδικά για το νοτιότερο μισό του κράτους λόγω της εγγύτητας των μεταφορών», είπε ο Zaev.

Η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί αύριο υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση, ο Zaev καλείται στη σύνοδο κορυφής μαζί με τους προέδρους των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Boyko Borisov, να συμμετάσχουν στη συζήτηση «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Πρωτοβουλίες για Περιφερειακή Συνεργασία και Μεταρρυθμίσεις», την Πέμπτη το βράδυ, 14 Νοεμβρίου.

Η Σύνοδος Κορυφής της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται φέτος για τέταρτη φορά, από τον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), σε συνεργασία με την Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο”./ibna