Η Γκάνα επιβεβαίωσε την απόσυρση της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου

Η Γκάνα επιβεβαίωσε την απόσυρση της αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Γκάνα, Charle Owiredu, δήλωσε στην εφημερίδα AFP την Τρίτη ότι η χώρα του αποφάσισε να αποσύρει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητου κράτους.

Οι λόγοι κοινοποιήθηκαν στη Σερβία με επιστολή, είπε. «Η απόφαση αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου αποδείχθηκε πρόωρη», αναφέρει η επιστολή για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από τη Γκάνα το 2012.

Η επιβεβαίωση ήρθε μια μέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ivica Dacic, δήλωσε στα ΜΜΕ στο Βελιγράδι ότι η Γκάνα αποφάσισε να αναστρέψει την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και έτσι, όπως είπε ο ίδιος, να γίνει η 16η χώρα που αποσύρει την αναγνώρισή της στο Κοσσυφοπέδιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της Σερβίας και σε δήλωσή του την Τρίτη επέμεινε ότι η Γκάνα δεν έχει αποσύρει την αναγνώρισή της, επιμένοντας ότι η χώρα αυτή εξακολουθεί να έχει πρεσβευτή σε άλλη χώρα, ο οποίος καλύπτει το Κοσσυφοπέδιο.

116 χώρες του κόσμου έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του στις 17 Φεβρουαρίου 2008. Η Σερβία έχει δηλώσει ότι ελπίζει να φέρει τον αριθμό αυτό κάτω από το μισό των 193 μελών του ΟΗΕ./ibna