Συνάντηση Thaçi, Macron: Το Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμο για μια Ειρηνευτική Συμφωνία

Συνάντηση Thaçi, Macron: Το Κοσσυφοπέδιο είναι έτοιμο για μια Ειρηνευτική Συμφωνία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaçi, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γαλλίας, Emmanuel Macron, με τον οποίο συζήτησε για το διάλογο μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, καθώς και για την ευρωατλαντική προοπτική του Κοσσυφοπεδίου και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Πρόεδρος Thaçi δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι πρόθυμο και έτοιμο για μια ειρηνική συμφωνία με τη Σερβία.

“Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον διάλογο με τη Σερβία και να καταλήξουμε σε μια τελική ειρηνευτική συμφωνία, η οποία θα φέρει αμοιβαίες αναγνωρίσεις και ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη”, δήλωσε ο Thaçi.

“Αυτό σημαίνει την παγίωση του Κοσσυφοπεδίου παγκοσμίως”, δήλωσε ο Thaçi, προσθέτοντας ότι “αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τις ξένες επενδύσεις”.

“Αυτό σημαίνει ανάπτυξη για το Κοσσυφοπέδιο. Αυτό θα σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για ευημερία, για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου”, συνέχισε ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Thaçi μίλησε επίσης για την ευρωατλαντική προοπτική του Κοσσυφοπεδίου.

“Το Κοσσυφοπέδιο έχει μόνο ένα στόχο: το ΝΑΤΟ και την ένταξη στην ΕΕ. Τίποτα δεν μπορεί να μας απομακρύνει από αυτόν τον στόχο και τίποτα δεν μπορεί να μας απομακρύνει από αυτό το μονοπάτι”.

Τέλος, ο Thaçi ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Macron για την υποστήριξή του προς το Κοσσυφοπέδιο και για ολόκληρα τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Γάλλος Πρόεδρος από τη μεριά του εξέφρασε την υποστήριξή του για τη βιώσιμη ειρήνη και ανάπτυξη στο Κοσσυφοπέδιο και σε ολόκληρη την περιοχή./ibna