Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την απόφαση του ΣΕΥ για την Τουρκία

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την απόφαση του ΣΕΥ για την Τουρκία

Την ικανοποίηση της εξέφρασε η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με την οποία ενεργοποιούνται συγκεκριμένες κυρώσεις για τις παραβιάσεις και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, «η απόφαση αυτή ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα  την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας».

«Έχοντας υπόψη τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκφράζουμε ικανοποίηση διότι κατέστη εφικτό να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κυρώσεις και έτσι γίνεται σαφέστερο το πολιτικό μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις και οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του Πρόδρομου Προδρόμου./ibna