Στα Δυτικά Βαλκάνια ο Sam Brownback  για τη Θρησκευτική Ελευθερία

Στα Δυτικά Βαλκάνια ο Sam Brownback  για τη Θρησκευτική Ελευθερία

O Αμερικανός Πρέσβης για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία Sam Brownback θα επισκεφθεί τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο και την Αλβανία από τις 10 έως τις 19 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του State Department o Πρέσβης Brownback θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι στις 11 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Ορθόδοξο Πατριάρχη της Σερβίας κ. Ειρηναίο καθώς και με εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών ομάδων για να συζητήσουν θέματα θρησκευτικής ελευθερίας στη Σερβία.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός διπλωμάτης θα ταξιδέψει στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και θα επισκεφθεί τη Srebrenica και το Sarajevo στις 12 Νοεμβρίου, όπου θα περιοδεύσει στα Μνημεία και Κοιμητήρια, καταθέτοντας στεφάνι προς τιμήν των ζωών που χάθηκαν στις περιοχές, ενώ ακολούθως θα έχει συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο Πρέσβης Brownback θα φτάσει στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Πρεσβεία των ΗΠΑ σχετικά με τον θρησκευτικό πλουραλισμό σε νέους από διάφορες θρησκευτικές κοινότητες. Στη συνέχεια θα έχει επαφές με θρησκευτικούς ηγέτες.

Στις 15 Νοεμβρίου η Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου θα είναι ο επόμενος σταθμός του Αμερικανού διπλωμάτη, όπου θα συναντηθεί κι εκεί με τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες.

Στην Αλβανία και τα Τίρανα θα βρεθεί ο πρέσβης Brownback από τις 17 έως τις 18 Νοεμβρίου, όπου θα είναι ομιλητής στο συνέδριο «Θρησκεία ως μέσο για την Ειρήνη». Η Αλβανία φιλοξενεί αυτή την περιφερειακή διάσκεψη ως συνέχεια της Υπουργικής διάσκεψης για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας. Ο Αμερικανός διπλωμάτης θα έχει συναντήσεις με διάφορους κυβερνητικούς και θρησκευτικούς ηγέτες./ibna