Εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας συμφώνησαν Δένδιας Dimitrov

Εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας συμφώνησαν Δένδιας Dimitrov

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που οργάνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στη Γενεύη είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στην περιοχή καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας μετά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως έγραψε από χτες το ΙΒΝΑ.

Ο Nikola Dimitrov, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τρέχουσα συνεργασία με την Ελλάδα και τη δέσμευσή της για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ισχυρός υποστηρικτής και συνήγορος για τη ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σχετικά με τις προοπτικές προόδου του πολιτικού διαλόγου και την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με την περαιτέρω εφαρμογή της συμφωνίας Πρεσπών.

O Nikola Dimitrov συμμετέχει στην αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας επικεφαλής της οποίας είναι ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev στη Σύνοδο Κορυφής που διοργανώνει στη Γενεύη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τίτλο «Στρατηγικός Διάλογος για τα Δυτικά Βαλκάνια» /ibna