Άνοιξαν οι κάλπες για τους Ρουμάνους της Διασποράς

Άνοιξαν οι κάλπες για τους Ρουμάνους της Διασποράς

Άνοιξαν οι κάλπες για τις Προεδρικές εκλογές της της 10ης Νοεμβρίου για τους Ρουμάνους ψηφοφόρους της Διασποράς, καθώς στο ‘Ωκλαντ της Νέας Ζηλανδίας άνοιξε η πρώτη κάλπη από τις 835 που έχουν συσταθεί για τις εκλογές.

Οι Ρουμάνοι ψηφοφόροι του εξωτερικού έχουν τρεις ημέρες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν την Παρασκευή μεταξύ 12:00 και 21:00 (τοπική ώρα), ενώ το Σάββατο και την Κυριακή από τις 07:00 έως 21:00 τοπική ώρα.

Στην Ισπανία βρίσκονται οι περισσότερες κάλπες για τους Ρουμάνους ψηφοφόρους με 143 τμήματα σε 99 τοποθεσίες όπως ξενοδοχεία, πολιτιστικά κέντρα, εμπορικά κέντρα κ.α.

Στην Ιταλία έχουν εγκριθεί 142 εκλογικά τμήματα, στη Γερμανία 79, στη Μεγάλη Βρετανία 72, στη Γαλλία 50, ενώ σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή 43.003 επέλεξαν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο.

Σε περίπτωση δεύτερου γύρου στην εκλογική αναμέτρηση, οι Ρουμάνοι κάτοικοι του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα στις 22, 23 και 24 Νοεμβρίου, με το ίδιο χρονοδιάγραμμα όπως και στον πρώτο γύρο./ibna