Κοσσυφοπέδιο: Οι συνομιλίες για την Κυβέρνηση θα ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες

Κοσσυφοπέδιο: Οι συνομιλίες για την Κυβέρνηση θα ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες

Το Vetevendosje και η Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου (LDK) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα νέο γύρο συνομιλιών για τη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στο Κοσσυφοπέδιο μετά τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου.

Μετά τη σημερινή συνάντηση, ο εκπρόσωπος του Vetevendosje, Glauk Konjufca, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι αναμένει ότι οι συνομιλίες για τη σύσταση ενός νέου κυβερνώντος συνασπισμού θα ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες. Ο Konjufca ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δευτέρας, οι ομάδες εργασίας του Vetevendosje και του LDK συμφώνησαν για την εναρμόνιση του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης.

«Σήμερα συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση. Οι ομάδες εργασίας μας διαπραγματεύθηκαν τη θέση κάθε πολιτικού κόμματος και συμφωνήσαμε στα περισσότερα θέματα», σημείωσε ο Konjufca.

Ο εκπρόσωπος του Vetevendosje δήλωσε ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν ακόμη συζητήσει την κατανομή των εξουσιών στη νέα κυβέρνηση. «Δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμη συνάντηση για διαπραγμάτευση της κατανομής των εξουσιών», πρόσθεσε ο Konjufca στους δημοσιογράφους.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ομάδες εργασίας στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητήσουν τις κοινωνικές πολιτικές, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις για πολιτικά ζητήματα και εξωτερική πολιτική θα διεξαχθούν στο ανώτατο επίπεδο των δύο μερών. Ο Konjufca υπονοούσε ότι η Vetevendosje, ως νικητής των εκλογών, θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης λέγοντας ότι «ο υποψήφιος να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης θα είναι από την πολιτική οντότητα που κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων».

Ερωτηθείς για την επίτευξη μιας μετεκλογικής συμφωνίας, ο Konjufca δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης θα ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες»./ ibna