Με Xi Jinping, Macron και Μητσοτάκη συναντήθηκε η Brnabic

Με Xi Jinping, Macron και Μητσοτάκη συναντήθηκε η Brnabic

Οι άριστες πολιτικές σχέσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πεκίνου επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης της Πρωθυπουργού της Σερβίας Αna Brnabic με τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών η Πρωθυπουργός της Σερβίας.

Σύμφωνα με την Brnabic ο Κινέζος Πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση του Προέδρου Aleksandar Vucic και θα επισκεφθεί εκ νέου την Σερβία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας των δυο χωρών σε όλους τους τομείς.

Η Πρωθυπουργός Brnabic δήλωσε ότι η Σερβία υποστηρίζει την πολιτική της Κίνας καθώς κι ότι η Κίνα συνεχίζει τη στήριξη της στις προσπάθειες της Σερβίας στη διεθνή σκηνή σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Επιπλέον έγινε ανασκόπηση για τα έργα υποδομών που έχουν υλοποιηθεί από τις δυο χώρες καθώς κι εκείνα που βρίσκονται εξέλιξη ή έχουν πραγματοποιηθεί. Έγινε επίσης αναφορά ο αυξανόμενος αριθμός κινεζικών επενδύσεων στη Σερβία καθώς και οι μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις.

Η συνάντηση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της φιλίας και της στρατηγικής εταιρικής σχέσης των δυο χωρών κι ότι Σερβία και Κίνα μοιράζονται ένα όραμ για ένα κόσμο ανοιχτό, ελεύθερο για την κυκλοφορία ανθρώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων, έναν κόσμο χωρίς εμπόδια, χωρίς προστατευτισμούς και εμπορικούς πολέμους επεσήμανε η Brnabic.

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας που συμμετέχει ως φιλοξενούμενη του Κινέζου Προέδρου στη 2η Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σανγκάη, είχε συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη./ibna