Παραίτηση του Υπουργού Τουρισμού του Μαυροβουνίου μετά τη δημοσίευση βίντεο με φερόμενή δωροδοκία δύο επιθεωρητών

Παραίτηση του Υπουργού Τουρισμού του Μαυροβουνίου μετά τη δημοσίευση βίντεο με φερόμενή δωροδοκία δύο επιθεωρητών

Ο υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού Pavle Radulović υπέβαλε την παραίτησή του μετά από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ, στο οποίο φαίνονται δύο επιθεωρητές να δέχονται δωροδοκία από έναν επιχειρηματία.

«Λόγω του ότι αυτό έγινε από κάποιον που απασχολείται σε αυτό το υπουργείο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι επιθεωρητής και είναι εντελώς ανεξάρτητος στη δουλειά του, καθώς και το γεγονός ότι δεν επιτύχαμε, αν και αγωνιζόμασταν για να εξαλείψουμε αυτή η συμπεριφορά, αποφάσισα να παραιτηθώ, κάτι που έκανα σήμερα με μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό”, ανέφερε ο Radulović.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πολίτης του Μαυροβουνίου που να πληρώνει φόρους και να μη δυσκολεύεται να παρακολουθήσει το βίντεο”, πρόσθεσε ο Radulović, προτρέποντας την εισαγγελία και την αστυνομία καθώς και όλες τις αρμόδιες αρχές να εξετάσουν εξονυχιστικά κάθε καταγγελία.

«Αυτό που είδαμε χθες το βράδυ, δυστυχώς, επιβεβαίωσε ορισμένες από τις πληροφορίες που ακούμε ως φήμες εδώ και κάποιο καιρό», δήλωσε ο Radulović.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιθεωρητές κατασκευών Vladan Juretić και Zoran Bošković τέθηκαν σε υποχρεωτική αργία σήμερα το πρωί εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας.

Ο Radulović δήλωσε ότι είχαν προσπαθήσει παλιότερα να ασκήσουν δίωξη σε έναν από τους δύο επιθεωρητές μέσω πειθαρχικών διαδικασιών.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος άλλος στο υπουργείο που είναι υπόλογος, ο Radulović απάντησε ότι όλοι ήταν υποχρεωμένοι να εκτιμήσουν το μερίδιο ευθύνης τους.

«Αν με ρωτάτε συγκεκριμένα για τη συνάδελφό μου Rina Ivančević, η θητεία της ως διευθύντρια λήγει σύντομα και είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει στο πόστο μετά από αυτό που είδαμε χθες το βράδυ», δήλωσε ο Radulović.

Επισημαίνει δε ότι δεν παραιτήθηκε εξαιτίας του επιθεωρητή, αλλά επειδή το συμβάν έλαβε χώρα στο τμήμα που είναι επικεφαλής.

«Ήταν καθήκον μου να αποσοβήσω αυτού του είδους το συμβάν. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Έχω δει αρκετά και δεν θέλω κανέναν να με συνδέσει με κάτι τέτοιο. Ο επαγγελματικός μου κώδικας δεν μου επιτρέπει να μείνω στον ίδιο οργανισμό με τέτοια άτομα», δήλωσε ο Radulović.

Πρόσθεσε τέλος ότι πιστεύει στα θεσμικά όργανα του Μαυροβουνίου και ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην υπηρεσία επιθεώρησης που κάνουν τη δουλειά τους τίμια./ibna