Απόλυτος κυρίαρχος των δημοσκοπήσεων ο Klaus Iohannis

Απόλυτος κυρίαρχος των δημοσκοπήσεων ο Klaus Iohannis

Με μεγάλη διαφορά προηγείται ο Klaus Iohannis στη τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας για την πρόθεση ψήφου στις Προεδρικές εκλογές της IMAS που για τις Προεδρικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο Klaus Iohannis λαμβάνει 45,7% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενώ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο Mircea Diaconu με 16,7% και ακολουθεί η Viorica Dancila από το PSD με 15,1%.

Ο υποψήφιος της USR, Dan Barna, έρχεται 4ος με 12,6%,  Theodor Paleologu του PMP έρχεται πέμπτος με 6,9% και ο Kelemen Hunor στο 2,9%.

Η δημοσκόπηση του IMAS διεξήχθη στις 8-28 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.010 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ο Klaus Iohannis καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του IMAS που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Στην πρόθεση ψήφου για τα κόμματα αν γίνονταν εκλογές την Κυριακή, το Εθνικό Φιλελεύθερο Κόμμα PNL έρχεται πρώτο με 29,6%. To κόμμα της Dancila PSD έρχεται δεύτερο με 21,2% ενώ το USR έρχεται τρίτο με 16,4%.

Στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το Pro Romania με επικεφαλή με τον Victor Ponta έρχεται τέταρτο με 10,6% το UDMR λαμβάνει 5,5% , ενώ το κόμμα του Dacian Ciolos λαμβάνει 4,5%. Το ALDE του Kalin Popescu Tariceanu  και το PMP του Trajan Babescu, δεν φαίνεται να πιάνουν το όριο των 5% για να μπουν Κοινοβούλιο καθώς λαμβάνουν 4,3% και 3,4%./ibna