Τουρκία: Η καινοτομία κλειδί της παραγωγικότητας σύμφωνα με τον Varank

Τουρκία: Η καινοτομία κλειδί της παραγωγικότητας σύμφωνα με τον Varank

«Θέλουμε πρωτότυπες ιδέες, νέες τεχνολογίες και καινοτόμες προοπτικές να κυριαρχούν στην παραγωγή», επεσήμανε ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Mustafa Varank, σε εκδήλωση με θέμα την παραγωγικότητα που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες πρέπει να προσαρμοστούν στην παραγωγή για την αύξηση της παραγωγικότητας, «δεν θέλουμε να είμαστε μια αγορά νέων τεχνολογιών, θέλουμε να είμαστε παραγωγός τους», πρόσθεσε ο Varank.

Η Τουρκία θα επιτύχει βιώσιμους και ισχυρότερους στόχους στην οικονομία με πολιτικές που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα στη βιομηχανία, τη γεωργία, τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία, τόνισε ο Mustafa Varank

Συνεχίζοντας ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, σημείωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την επέκταση των δυνατοτήτων των εταιρειών κατασκευάζοντας πρότυπα εργοστάσια και κέντρα καινοτομίας. Την κατά μέσο όρο 5.6% ανάπτυξη τα τελευταία 16 χρόνια έχουμε βάλει στόχο να την αυξήσουμε περισσότερο. Οι προβλέψεις, είναι θετικές συνέχισε ο Varank.

Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Mustafa Sentop, από τη πλευρά του δήλωσε ότι η Τουρκία σπαταλάει ετησίως περίπου το 15% του ΑΕΠ, σε ενέργεια, νερό και πόρους τροφίμων, που σημαίνει ότι με τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαμε να χτίσουμε έξι ακόμα αεροδρόμια, εκατοντάδες χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων ή να ολοκληρώσουμε όλες τις απαιτούμενες επενδύσεις.

Οι καινοτομίες καθιστούν την παραγωγή και την οικονομία ανταγωνιστική και η παραγωγικότητα είναι σημαντική τόσο για την παραγωγή όσο και για την κατανάλωση, υπογράμμισε ο Sentop.

Η Τουρκία, μια χώρα που εισάγει ενέργεια και έχει έλλειψη νερού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους πόρους της πιο αποτελεσματικά, καθώς ο πληθυσμός της χώρας θα φτάσει τα 90 εκατομμύρια σε 10 χρόνια και θα απαιτήσει περαιτέρω πόρους, πρόσθεσε ο Sentop./ibna