Νέος Προέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και νέος Σύμβουλος Ασφαλείας

Νέος Προέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και νέος Σύμβουλος Ασφαλείας

Ο νέος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου αποφασίστηκαν στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου “Μετά την μεγάλη πλειοψηφία που έλαβαν από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα  αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η προαγωγή του κ. Ιωάννη Σαρμά στη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Γεώργιου Κοντού, Ασπασίας Μαγιάκου, Αλτάνας Κοκκοβού, Ιωάννη Μαγγίνα και Αβροκόμης Θούα σε θέσεις Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας ο Θάνος Ντόκος 

Ένας ακόμη σύμβουλος του πρωθυπουργού τοποθετείται στο ολιγομελές…επιτελικό κράτος. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Θάνος Ντόκος αναλαμβάνει  καθήκοντα Αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κ. Θάνος Ντόκος είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Cambridge και έχει διατελέσει ερευνητής στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες (Πανεπιστήμιο Harvard).

Έχει εργαστεί στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών και έχει διατελέσει Διευθυντής Ερευνών και Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) την περίοδο 1999-2019.

Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και στη Διπλωματική Ακαδημία. Έχει ασχοληθεί διεξοδικά με θέματα εθνικής ασφαλείας και ιδιαίτερα με τον θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας./ibna