Βελτίωση του οικονομικού κλίματος βλέπει η κυβέρνηση 

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος βλέπει η κυβέρνηση 

Με θετικές αναφορές στην βελτίωση στην οικονομία τον τελευταίο μήνα ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο για το περαιτέρω ξεπούλημα της ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού κατόπιν των υποχωρήσεων της κυβέρνησης,  καθώς και το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό και τη βία στα γήπεδα, ενώ αποφασίστηκε και ο νέος πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «στον ένα μήνα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση καταγράφηκαν θετικές εξελίξεις στην οικονομία, όπως η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, ο δανεισμός της χώρας με αρνητικά ή πολύ χαμηλά επιτόκια, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας, η έγκριση της αποπληρωμής μέρους του ακριβού δανείου του ΔΝΤ, το αυξημένο ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όλα αυτά συμπληρώνουν την πολύ καλή πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που επέτρεψε την σημαντική, κατά περίπου 20%, αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την εμπροσθοβαρή καταβολή του, με μέριμνα για τις πιο ορεινές περιοχές και τις οικογένειες με παιδιά».

Επίσης παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα «ΜΑΖΙ» για την υποστήριξη και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, ενώ εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η σύσταση Επιτροπής για την Αναπτυξιακή Στρατηγική της χώρας, με επικεφαλής των Νομπελίστα Οικονομολόγο κ. Χριστόφορο Πισσαρίδη και αναπληρωτή του τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ κ. Νικόλαο Βέττα. Επιπλέον αποφασίστηκε η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Διακυβέρνησης Δημοσίων Επιχειρήσεων, καθώς και η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για την «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021». Τέλος, η παρουσίαση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit)» μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση, λόγω της παράτασης της σχετικής προθεσμίας μέχρι τον Ιανουάριο του 2020./ibna