Έντονη κριτική εξέφρασε το Τουρκικό ΥΠΕΞ στον Αμερικανό πρέσβη

Έντονη κριτική εξέφρασε το Τουρκικό ΥΠΕΞ στον Αμερικανό πρέσβη

Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα David Satterfield, σύμφωνα με το Anadolu,  μετά το ψήφισμα της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων όπου εγκρίθηκε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, αλλά και το νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

Οι τουρκικές αρχές εξέφρασαν στον David Satterfield την έντονη κριτική τους για την ψηφοφορία της Τρίτης όπου ψηφίστηκε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων αλλά και τις νέες κυρώσεις για την Τουρκία για την αντιτρομοκρατική δράση της στη βόρεια Συρία, δήλωσαν οι πηγές στο Anadolu που ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω περιορισμών στην ομιλία στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δημοσίευσε  δήλωση που απορρίπτει το ψήφισμα των ΗΠΑ που δεν είναι νομικά δεσμευτικό. «Το ψήφισμα, το οποίο προφανώς έχει συνταχθεί και εκδοθεί για εγχώρια κατανάλωση, στερείται οποιασδήποτε ιστορικής ή νομικής βάσης», αναφέρεται στη δήλωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ, αναφερόμενο στα γεγονότα του 1915./ibna