Στην Κωνσταντινούπολη ο Guterres την Πέμπτη

Στην Κωνσταντινούπολη ο Guterres την Πέμπτη

Στην Κωνσταντινούπολη θα βρεθεί την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του, Farhan Haq.

Ο Γενικός Γραμματέα του ΟΗΕ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκία θα παρακολουθήσει την 6η Διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης για τη Διαμεσολάβηση που έχει θέμα «Διεθνής Διαμεσολάβηση για την Ειρήνη: Αξιοποίηση και Προοπτική» και θα απευθυνθεί στη συνάντηση του συμβουλευτικού συμβουλίου υψηλού επιπέδου για την διαμεσολάβηση.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο Antonio Guterres θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, όπου αναμένεται να συζητηθούν το Συριακό και το Κυπριακό καθώς στις 25 Νοεμβρίου επίκειται η τριμερής συνάντηση με την παρουσία του Γ.Γ του ΟΗΕ, του Νίκου Αναστασιάδη με τον Mustafa Akinci.

Ο Antonio Guterres θα επισκεφθεί επίσης την τεχνολογική τράπεζα του ΟΗΕ στο Gebze της βορειοδυτικής επαρχίας Kocaeli, 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης. Η τράπεζα έχει δημιουργηθεί για να στηρίξει την ικανότητα των χωρών αυτών να αναπτύξουν την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία για να μεταμορφώσουν τις οικονομίες τους, να εξαλείψουν τη φτώχεια και να προωθήσουν την αειφόρο ανάπτυξη », όπως δήλωσε ο Haq./ibna