Τις τελευταίες εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης και Τσίπρας

Τις τελευταίες εξελίξεις συζήτησαν Αναστασιάδης και Τσίπρας

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε το βράδυ της Τρίτης συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και τέως Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της συνάντησης του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci στις 25 Νοεμβρίου, στο Βερολίνο.

Από τη μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να ενημερώσει τις ευρωμάδες PES και GUE/NGL για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και να στηριξουν τις προσπάθειες της Κύπρου για την εξεύρεεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και οι συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι δυο άνδρες συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση, καθώς και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους για την ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας. /ibna