Σειρά διμερών επαφών θα έχει ο Μητσοτάκης την Τρίτη

Σειρά διμερών επαφών θα έχει ο Μητσοτάκης την Τρίτη

Σειρά διμερών επαφών θα έχει την Τρίτη 29 Οκτωβρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στο πλαίσιο της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου πολλοί ξένοι ηγέτες βρίσκονται στην Αθήνα έχοντας έτσι την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί τους.

Επιπροσθέτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλίας το μεσημέρι στους συμμετέχοντες της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου που πραγματοποιείται στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andraj Plenkovic, το πρωί της Τρίτης, όπου αναμένεται να συζητηθούν διμερή και περιφερειακά θέματα, όπως οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, το μέλλον της ΕΕ καθώς και η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών.

Στις 13:30 (τοπική ώρα) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αλβανό ομόλογο του Edi Rama. Θα είναι η δεύτερη συνάντηση των δυο ανδρών καθώς είχε προηγηθεί η συνάντηση τους στην Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι δυο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν τα διμερή ανοιχτά ζητήματα και τον τρόπο διευθέτησης τους καθώς εκκρεμεί η συμφωνία διευθέτησης των διαφορών που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης θα αναφερθούν στην τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είχε αρνητική εξέλιξη για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Τέλος θα συζητήσουν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, και την διμερή συνεργασία σε τομείς της οικονομίας.

Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 14:30 (τοπική ώρα) και αναμένεται να συζητήσουν με τον Έλληνα ομόλογο της διμερή και περιφερειακά ζητήματα, την οργάνωση της Ανώτατης Συνόδου Συνεργασίας των δυο χωρών, την τετραμερή Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας καθώς και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το πρόγραμμα του Έλληνα Πρωθυπουργού ολοκληρώνεται στις 18:00 (τοπική ώρα) με την συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit. Η ενίσχυση των σχέσεων του Αραβικού Κόσμου με την Ελλάδα, η οικονομία και οι επενδύσεις, ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και τον Αραβικό κόσμο καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο θα συζητηθούν στην συνάντηση των δυο ανδρών./ibna