Στις 10 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη τα Σκόπια

Στις 10 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη τα Σκόπια

Καθώς αρχίζει η περίοδος θέρμανσης, η ρύπανση στα Σκόπια αυξάνεται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα. Τα Σκόπια είναι σήμερα ανάμεσα στις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη ποιότητας του αέρα, ο οποίος μετρά τη συγκέντρωση των ρύπων.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αναφέρει ότι απαιτείται χρόνος και μακροπρόθεσμα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος της ρύπανσης.

«Υπάρχει ένα σχέδιο, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί άμεσα, αλλά με μακροπρόθεσμες στρατηγικές. Όλοι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Γνωρίζουμε ότι θα χρειαστεί χρόνος εξαιτίας πολλών παραγόντων που συμβάλλουν σε αυτό, όπως η θέρμανση των νοικοκυριών, η ενεργειακή απόδοση, τα οχήματα μεταφοράς, η βιομηχανία. Πρέπει να λάβουμε μέτρα και κανονισμούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να επιτύχουμε αποτελέσματα”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Naser Nuredini.

Ερωτηθείς για το πώς η πόλη των Σκοπίων θα ασχοληθεί με την ατμοσφαιρική ρύπανση, ο δήμαρχος Petre Shilegov λέει ότι η τοπική κυβέρνηση δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη ρύπανση μόνη της.

Εκτός από τα Σκόπια, η πόλη Kumanovo περιλαμβάνεται μεταξύ των δέκα πιο μολυσμένων στον κόσμο./IΒΝΑ