Πάνω από 200 πρώην μέλη του KLA κλήθηκαν από την Ειδική Εισαγγελική Υπηρεσία στη Χάγη

Πάνω από 200 πρώην μέλη του KLA κλήθηκαν από την Ειδική Εισαγγελική Υπηρεσία στη Χάγη

Περισσότεροι από 200 πρώην μέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA) έχουν κληθεί για ανάκριση από το γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα στη Χάγη, λέει ο Hysni Gucati, επικεφαλής του Συλλόγου Βετεράνων του KLA.

Ο Gucati δήλωσε ότι μόνο τον Οκτώβριο οι εισαγγελείς της Χάγης κάλεσαν δεκάδες πρώην μαχητές του KLA για να διερευνήσουν το ρόλο τους κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο την περίοδο 1998-1999. “Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν κλητευθεί μόνο τον Οκτώβριο”, δήλωσε ο Gucati, προσθέτοντας ότι εκτός από τα μέλη του πρώην KLA έχουν κληθεί για ανάκριση και άμαχοι.

«Έχουμε 110 επιβεβαιωμένες κλήσεις αλλά ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος από 200 άτομα», δήλωσε η Gucati. Σύμφωνα με την Gucati, μέχρι στιγμής οι εισαγγελείς της Χάγης έχουν ανακρίνει όλους τους διοικητές των πρώην γενικών διευθύνσεων του KLA.

Τα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου και η Ειδική Εισαγγελική Υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη έχουν καθιερωθεί για τη δίωξη και δίκη πιθανών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τον KLA./IΒΝΑ