Προδρόμου: Ελπίζουμε να αλλάξει η στάση της Τουρκίας

Προδρόμου: Ελπίζουμε να αλλάξει η στάση της Τουρκίας

Ελπίζουμε να αλλάξει η στάση της τουρκικής πλευράς και κυρίως της Τουρκίας, η οποία δεν επέτρεψε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πάφο.

Για την συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι, ο Πρόεδρος είναι έτοιμος για τη συνάντηση, ο ΓΓ των ΗΕ θα δει τους δύο ηγέτες, προκειμένου να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει εδώ και καιρό να επαναρχίσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις. Ο ΓΓ εκδηλώνει αυτή την πρωτοβουλία του, πράγμα που είναι σίγουρα ενθαρρυντικό. Ευχόμαστε, ελπίζουμε, περιμένουμε ότι θα αλλάξει η στάση της τουρκικής πλευράς και, κυρίως, της Τουρκίας, η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν επέτρεψε να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις» συνέχισε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος.

Σ’ ερώτηση ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι «από τα ΗΕ, από τον ΓΓ, γνωρίζουμε ότι περιμένει οι δύο πλευρές να συναποφασίσουμε τους όρους με τους οποίους θα γίνουν διαπραγματεύσεις. Ήδη, υπήρξε σημαντική πρόοδος στην τελευταία συνεργασία με την κα Lute. Τον Σεπτέμβριο ουσιαστικά υπήρχε το έδαφος, δυστυχώς παρατηρήθηκε μια υπαναχώρηση, ελπίζουμε λοιπόν ότι θα μπορέσει να γίνει αυτή η συμφωνία και ότι θα τη σεβαστεί και η Τουρκία και κυρίως ότι η Τουρκία θα αποφασίσει επιτέλους να συγκατατεθεί να συζητηθεί και το κομμάτι που εξαρτάται από την ίδια, δηλαδή το τέλος της κατοχής, το τέλος της κηδεμόνευσης με τις εγγυήσεις. Αυτά, όμως, θα τα δούμε στην ώρα τους»./ibna