Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο το πρωί για την Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 4ης Ευρω-αραβικής Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου, στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με θέμα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το μεσημέρι της 29ης Οκτωβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό κατά τις εργασίες της Συνόδου, η οποία θα έχει ως θέμα τη «Στρατηγική Συνεργασία» και θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, και ακολούθως θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ σε ειδική τελετή θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης.

Την επομένη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με μέλη της κυπριακής παροικίας της Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου και υπηρεσιακούς παράγοντες, θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου./ibna