Τα είπε στον Maas ο Cavusoglu

Τα είπε στον Maas ο Cavusoglu

Στην Άγκυρα συναντήθηκαν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu  και ο Γερμανός ομόλογος του Heiko Maas.

Κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ζήτησε από τη Γερμανία να ενεργήσει σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ) για την επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία «Πηγή Ειρήνης». «Αυτό που περιμένουμε από τη Γερμανία είναι να λειτουργήσει σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας», δήλωσε ο Mevlut Cavusoglu.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε επίσης ότι τα παρακλάδια των τρομοκρατικών οργανώσεων YPG / PKK στη Γερμανία παρενόχλησαν και επιτέθηκαν σε Τούρκους πολίτες και προέτρεψε τους Γερμανούς αξιωματικούς ασφαλείας να ενεργήσουν εναντίον τέτοιων στοιχείων.

“Η Τουρκία είναι η χώρα που είναι πιο ευαίσθητη στα θέματα της εδαφικής ακεραιότητας και της εθελούσιας επιστροφής των προσφύγων στη Συρία”, ανέφερε ο Cavusoglu, προσθέτοντας ότι ορισμένες χώρες – συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Γαλλίας – έδωσαν μικρή σημασία στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας όταν oi τρομοκράτες του YPG / PKK διαμέλισαν τη χώρα.

Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 30.000 εκτοπισμένοι Σύριοι επιστρέφουν στη βόρεια Συρία μετά την έναρξη της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της Τουρκίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Σχολιάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τους γερουσιαστές που εξύμνησαν τον Ferhat Abdi Sahin (Mazloum Kobani), επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG / PKK, είπε: “Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συντάσσουν διάλογο με έναν τρομοκράτη που καταζητεί η Ιντερπόλ”./ibna