Συνεργασία Μαυροβουνίου-Γερμανίας στον τομέα του περιβάλλοντος και του τουρισμού

Συνεργασία Μαυροβουνίου-Γερμανίας στον τομέα του περιβάλλοντος και του τουρισμού

“Η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει στο Μαυροβούνιο υποστήριξη και βοήθεια στις προσπάθειες για περαιτέρω βελτίωση του περιβάλλοντος». Αυτό ήταν το συμπέρασμα μετά από μια σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο μεταξύ του Υπουργού Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού Pavle Radulovic με εκπροσώπους της Βundestag και του υπουργείου.

Σε συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας, ο Radulovic ζήτησε βοήθεια από ειδικούς, ειδικά για τα έργα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Μια αντιπροσωπεία του υπουργείου με επικεφαλής τον Radulovic παρουσίασε τα αποτελέσματα της προστασίας της μονάδας παραγωγής αλατιού “Solana” στο Ulcinj και συζήτησε επίσης τη διατήρηση προστατευόμενων περιοχών όπως το φαράγγι Tara, η λίμνη Skadar και τα εθνικά πάρκα.

Υπήρξε υψηλός βαθμός συμφωνίας σε αυτά τα θέματα, με την απόφαση να εμβαθυνθεί περαιτέρω η συνεργασία με τις επιχειρησιακές συναντήσεις μεταξύ των θεσμών των δύο χωρών. Ο Radulovic και ο κ. Schulz σημείωσαν με ικανοποίηση ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες της κυβέρνησης ήταν καρποφόρες και ότι από την έναρξη του Κεφαλαίου 27 σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, μεταξύ άλλων, ότι το “Solana” προστατεύεται πλέον τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού της Βundestag, Sebastian Mince Maker, και τα μέλη της επιτροπής, ο Radulovic παρουσίασε τα αποτελέσματα της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Η γερμανική πλευρά εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το Μαυροβούνιο, υπογραμμίζοντας την προθυμία τους να συνεργαστούν στον τομέα του τουρισμού με το άνοιγμα νέων απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός συναντήθηκε επίσης με τα μέλη της Ομάδας Περιβάλλοντος, της Συμμαχίας 90/Πράσινα, καθώς και με τον Πρόεδρο Zilvia Koting-Ul και με μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Ασφάλειας των Πυρηνικών Αντιδραστήρων της Bundestag./ibna