Νέο ξενοδοχείο κατασκευάζεται στο Žabljak

Νέο ξενοδοχείο κατασκευάζεται στο Žabljak

Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Duško Marković, ο ιδιοκτήτης του Durmitor Hotel and Villas Πέτρος Στάθης και ο πρόεδρος του δήμου Žabljak, Veselin Vukićević, έβαλαν σήμερα το θεμέλιο λίθο του ξενοδοχείου Durmitor στο Žabljak, το οποίο χτίζεται στο πλαίσιο ενός επενδυτικού σχεδίου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Marković είπε ότι αυτό το τουριστικό συγκρότημα θα είναι ένα από τα πιο όμορφα στην περιοχή.

«Υποσχεθήκαμε ότι θα αναπτύξουμε ολόκληρο το Μαυροβούνιο και όχι μόνο την ακτογραμμή. η κεντρική χώρα θα μας αντιπροσωπεύει και ως ελίτ τουριστικού προορισμού. Χάρη στο Hotel Durmitor, το Žabljak θα εκπροσωπεί το Μαυροβούνιο ως έναν από τους καλύτερους τουριστικούς και επενδυτικούς προορισμούς», σημείωσε ο Marković.

Παράλληλα, εξέφρασε ευγνωμοσύνη και σεβασμό στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, λέγοντας ότι κατανόησε τα σχέδια της κυβέρνησης να αναπτύξει τη βόρεια περιοχή με υψηλή ποιότητα και με τα υψηλότερα πρότυπα και αποφάσισε να επενδύσει στο Žabljak.

«Έκανε ένα έργο για το οποίο μπορούμε να είμαστε περήφανοι, ένα έργο και ένα ολόκληρο συγκρότημα που θα θαυμάσουμε και θα απολαύσουμε τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Κ. Πέτρο σας ευχαριστούμε όχι μόνο για τα χρήματά σας και για την προθυμία σας να επενδύσετε σε μια τόσο αξιόλογη εγκατάσταση αλλά και για την προθυμία σας να συνεισφέρετε στο Žabljak και τους πολίτες του με ένα έργο που μας καθιστά υπερήφανους», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αυτό το ξενοδοχείο δεν θα είναι μόνο μια τουριστική προσφορά. «Αυτό το ξενοδοχείο θα δημιουργήσει νέες μεγάλες ευκαιρίες όχι μόνο για όσους βρίσκονται στην οικονομία αλλά και για άτομα που θα μπορούν να βρουν ευκαιρίες για τον εαυτό τους με βάση αυτά τα δυναμικά και τους πόρους. Θα υπάρξει επίσης εκπαίδευση καλύτερης ποιότητας. Θα υπάρχουν επίσης υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας. Θα υπάρξει επίσης υποδομή καλύτερης ποιότητας. Τα πάντα θα είναι διαφορετικά εδώ όταν ανοίξει αυτό το ξενοδοχείο. Θα μας ενθαρρύνει ίσως να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα των παλαιών ξενοδοχείων που είναι κλειστά, καθώς και τα νέα, με παρόμοιο τρόπο. Σας συγχαίρω, αυτή είναι μια σπουδαία μέρα για την ανάπτυξη του Μαυροβουνίου, για τον τουρισμό».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Žabljak, Veselin Vukićević, δήλωσε ότι αυτή η μέρα είναι σημαντική για την πόλη, σημειώνοντας ότι το κέντρο του βουνού δεν είχε μεγάλα ξενοδοχεία και ότι το νέο ξενοδοχείο Durmitor θα είναι ένα αστέρι όχι μόνο του Βόρειου Μαυροβουνίου αλλά και της περιοχής και ότι θα αλλάξει το πρόσωπο του Žabljak.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων, εξοπλισμένου με όλες τις εγκαταστάσεις όπως Spa & Wellness Center, αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς και 12 βίλες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το έργο ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό το ξενοδοχείο θα έχει 80 έως 120 εργαζόμενους, όπου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η προτεραιότητα θα δοθεί στους πολίτες του Žabljak./ibna