Βουλγαρία: Πέντε άτομα κατηγορούμενα για διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας προς τη Δυτική Ευρώπη

Βουλγαρία: Πέντε άτομα κατηγορούμενα για διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας προς τη Δυτική Ευρώπη

Η Εισαγγελία της Βουλγαρίας, σε δήλωσή της, αναφέρει ότι στις 23 Οκτωβρίου απήγγειλε κατηγορίες σε πέντε άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία μέσω της Βουλγαρίας στη Σερβία και τη Δυτική Ευρώπη.

Είχαν κρατηθεί στις 17 Οκτωβρίου 2019 στο Πλόβντιβ και τη Σόφια σε κοινές έρευνες από την Ειδική Εισαγγελία, την Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Χωροφυλακής.

Κατά τις έρευνες σε πέντε ακίνητα στη Σόφια και ένα στο Πλόβντιβ, καθώς και σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για εγκληματική δραστηριότητα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, με τις οποίες η ομάδα συντονίζει τις ενέργειές της για τη μεταφορά αλλοδαπών πολιτών, διευκολύνουν τη διαμονή τους και την απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

Σε μία από τις διευθύνσεις βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε μαριχουάνα.

Στις 19 Οκτωβρίου, το Ειδικό Ποινικό Δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση δύο από τους κατηγορούμενους, επέβαλε σε δύο άτομα κατ ‘οίκον περιορισμό και επέτρεψε στο πέμπτο να αφεθεί ελεύθερο, με εντολή τακτικής υπογραφής αστυνομικού μητρώου.

Ένας από αυτούς, ο εγκέφαλος της ομάδας, Βούλγαρος υπήκοος, υποβλήθηκε σε κατ ‘οίκον περιορισμό για να του δοθεί η δυνατότητα να φροντίσει τα δύο μικρά παιδιά του, αναφέρει η ανακοίνωση του Εισαγγελέα.

Η απόφαση του δικαστηρίου υπόκειται σε έφεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση./ΙΒΝΑ

Φωτογραφία: mvr.bg.