Πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την τεχνική κυβέρνηση, λέει ο Zaev

Πολύ νωρίς να συζητήσουμε για την τεχνική κυβέρνηση, λέει ο Zaev

Ο Πρωθυπουργός Zoran Zaev πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί της τεχνικής κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Η τεχνική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, πιθανότατα θα συσταθεί στις 3 Ιανουαρίου 2020. Ο πρωθυπουργός λέει ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, όπως επεσήμανε ο Zaev, θα σημαίνουν την αύξηση των προτύπων για τους πολίτες.

Ο Zoran Zaev δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρωθυπουργός, ενώ έχει ζητήσει δημόσια μια νέα εντολή για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Τα ονόματα των πιθανών αντικαταστατών του Zaev στη θέση του πρωθυπουργού έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μεταξύ αυτών είναι ο Υπουργός Εσωτερικών Oliver Spasovski και ο Γενικός Γραμματέας SDSM Ljupco Nikolovski. Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, τόνισε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει στην τεχνική κυβέρνηση και νικητής των εκλογών της 12ης Απριλίου.

«Έχουμε μια νέα πραγματικότητα, θα έχουμε μια τεχνική κυβέρνηση και στις 12 Απριλίου θα έχουμε έναν νέο νικητή των εκλογών», δήλωσε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski./ibna