Υπόθεση Τζόκερ: επιστροφή του δεξιού κράτους

Υπόθεση Τζόκερ: επιστροφή του δεξιού κράτους

Η υπόθεση της επέμβασης της Ελληνικής Αστυνομίας στους κινηματογράφους  που κάνει τον γύρο της Ευρώπης με ειρωνικά σχόλια, δοκιμάζει την εσωτερική συνοχή της κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση προκαλεί δυσανεξία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εν τέλει για τον χειρισμό της υπόθεσης οι επικρίσεις έπεσαν στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που θέλησε να καλύψει τους αστυνομικούς που επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο και προσήγαγαν του εφήβους αλλά και για την ανάρτησή του που έδειξε ότι διαφωνούσε με το υπουργείο Πολιτισμού λέγοντας ότι “θα πάει να δει την ταινία με τον δεκαπεντάχρονο γιο του”. Αντίθετα ο Στέλιος Πέτσας κάλυψε και το υπουργείο Πολιτισμού που κινήθηκε αυτοβούλως για να επαναφέρει τους εφήβους που ξέφυγαν από την ελληνορθόδοξη αγωγή των σχολείων και είδαν μία ανατρεπτική για το σύστημα ταινία. Με την στάση του ο κ. Πέτσας δικαιώνει την κριτική της αντιπολίτευσης για τις τάσεις αναχρονισμού και επιστροφής ένος σκληρού δεξιού κράτους.

Αφού απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ουσία της υπόθεσης ο κ. Πέτσας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. “Είπε στο briefing απαντώντας σε σχετική ερώτηση: “Σ’ όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση, επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία, με ένα ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ηγείται ενός Κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος, όπως η Νέα Δημοκρατία, που αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Άρα, αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο μέρες από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Τσίπρα, να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά «δεν της έκατσε το τζόκερ». Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος, που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση, θα πρέπει να επανεξεταστεί, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής”.

Και μόνο ότι για μία ακόμη φορά καταφεύγει στη νίκη στις εκλογές δείχνει την βαθιά αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει το Μέγαρο Μαξίμου. Χρησιμοποιεί την 7η Ιουλίου αντί ουσιαστικού επιχειρήματος για όλες τις επικρίσεις που δέχεται ωσάν να είναι η επικράτηση η κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Έτσι περαιτέρω ωσάν να δικαιώνει όχι μόνο τα πεπραγμένα αλλά τα μελλούμενα δίνοντας εξ υπαρχής λευκή εντολή στον ηγέτη Κυριάκο Μητσοτάκη./ibna