Ακιντζί και Ερχιουρμάν πρώτοι για τις «προεδρικές», σύμφωνα με έρευνα στα κατεχόμενα

Ακιντζί και Ερχιουρμάν πρώτοι για τις «προεδρικές», σύμφωνα με έρευνα στα κατεχόμενα

Έρευνα Τ/κ εφημερίδας

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Πρώτος ο Μουσταφά Ακιντζί και δεύτερος ο Τουφάν Ερχιουρμάν στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα του κέντρου για την ταυτότητα, τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα (CMIRS), όσον αφορά τις «προεδρικές εκλογές» της ερχόμενης άνοιξης. Η εφημερίδα Κίπρις δημοσιεύει σήμερα το τέταρτο μέρος της έρευνας του εν λόγω κέντρου, που γίνεται κάθε τρεις μήνες, και το οποίο αφορά τις «προεδρικές». Η ερώτηση αφορούσε την προτίμηση των ερωτηθέντων μεταξύ μιας λίστας ονομάτων που τους δόθηκαν και στην οποία περιλαμβάνονταν οι: Μουσταφά Ακιντζί, Τουφάν Ερχιουρμάν, Ογουζχάν Χασίπογλου («βουλευτής» ΚΕΕ στην Αμμόχωστο και γραμματέας διεθνών σχέσεων του κόμματος), Κουντρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς και Ερχάν Αρικλί.

Διευκρινίζεται στο δημοσίευμα ότι το όνομα του κ. Χασίπογλου συμπεριλήφθηκε γιατί ο Ερσίν Τατάρ είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τις «προεδρικές» και οι πληροφορίες έφεραν ως υποψήφιο του ΚΕΕ τον Ογουζχάν Χασίπογλου. Η Κίπρις σημειώνει ότι και στην τελευταία, προ τριμήνου έρευνα, και πάλι προηγούνταν ο κ. Ακιντζί και ακολουθούνταν από τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η σειρά παραμένει ίδια, ωστόσο το ποσοστό του Μουσταφά Ακιντζί από 33% τον Ιούνιο υποχώρησε στο 31,8% τον Σεπτέμβριο, που όμως παραμένει με διαφορά πρώτος, εδώ και τρεις συνεχόμενες έρευνες του CMIRS.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί ο κ. Ερχιουρμάν με 17%, που αύξησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τους υποστηρικτές του. Στην τρίτη θέση, που την προηγούμενη φορά ήταν ο Κουντρέτ Οζερσάι, πέρασε ο Ογουζχάν Χασίπογλου με 8,2%, στην τέταρτη ο Σερντάρ Ντενκτάς με 7,8% – από 6,8% – με τον κ. Οζερσάι να είναι στην πέμπτη και προτελευταία θέση με ποσοστό 4,8% – από 11,4% που ήταν τον Ιούνιο – ενώ στην τελευταία θέση είναι και πάλι ο Ερχάν Αρικλί, πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης με 1,8% από 2,2% που ήταν στην τελευταία έρευνα.

Το δημοσίευμα κρίνει ως σημαντική επιτυχία το ποσοστό που έλαβε στην έρευνα ο κ. Χασίπογλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που το όνομά του περιλαμβάνονταν στην λίστα με τους υποψηφίους για τις «προεδρικές»./ibna