Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εκπλήρωσε βασικές υποσχέσεις τις

Τσίπρας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εκπλήρωσε βασικές υποσχέσεις τις

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτης, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών του να έρθει κοντά σε υποστηρικτές και να προσελκύσει νέους, προοδευτικούς ψηφοφόρους στο κόμμα της αντιπολίτευσης, πριν από το συνέδριο του κόμματος του χρόνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε το αίτημά του να συμμετάσχουν οι πολίτες στην αναδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντάς τον σε λαϊκό κόμμα μαζικής υποστήριξης “βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία”.

Απευθυνόμενος στους οπαδούς των Χανίων σε ομιλία του, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας τέσσερις τομείς στους οποίους δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο Τσίπρας επικεντρώθηκε στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που υπέβαλε πρόσφατα το Υπουργείο Οικονομικών, ισχυριζόμενος ότι δεν υποστηρίζει και δεν παρέχει βοήθεια στη μεσαία τάξη, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το κατέστη κεντρικό στοιχείο της εκλογικής του εκστρατείας τον περασμένο Ιούλιο.

Συνέχισε λέγοντας ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι προσανατολισμένη προς όφελος της ελίτ και των οικονομικά ισχυρών, εις βάρος των ασθενέστερων πολιτών.

Η δεύτερη προσδοκία που η κυβέρνηση απέτυχε να εκπληρώσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της SYRIZA, αφορά τις σχέσεις με τα γειτονικά Σκόπια. Ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην υποστήριξη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ήρθε στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι την απέρριπτε και καταφάνθηκε εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης που την υπέγραψε.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση μετανάστευσης και τη ροή προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία. “Μας επέκρινε ότι δήθεν ανοίξαμε τα σύνορα για να φτάσουν στη χώρα μας πρόσφυγες και μετανάστες”, ανέφερε ο αριστερός ηγέτης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σκάνδαλο δωροδοκίας της Novartis, δηλώνοντας ότι το αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνωμότησε κατά των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας όταν βρισκόταν στην εξουσία έχει μειωθεί. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι επιδείχνει δειλία, αρνούμενη να απαντήσει στο κάλεσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ερευνήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τις κατηγορίες για συνωμοσίας./ibna