Βόρεια Μακεδονία: Δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Βόρεια Μακεδονία: Δέσμευση των πολιτικών αρχηγών για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που παρευρέθηκαν στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βίλα “Vodno” εξέφρασαν σαφή διάθεση οικοδόμησης του κράτους και τάσσονται υπέρ της ιδέας της Βόρειας Μακεδονίας να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski.

Ούτε ένας από τους ηγέτες αυτούς δεν είπε ότι αυτός δεν είναι ο μόνος δρόμος να προχωρήσει τώρα η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε αυτό το μονοπάτι, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας. Πενταρόβσκι.

Ο Stevo Pendarovski τόνισε ότι όλοι οι ηγέτες που έλαβαν μέρος στη συνάντηση δήλωσαν «όχι» σε όλες τις εναλλακτικές λύσεις για την πλήρη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και δεσμεύθηκαν, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, να εργαστούν για την ταχύτερη ένταξη της χώρας στην Ένωση.

Ο αρχηγός του κράτους ενημέρωσε ότι η συνάντηση θα συνεχίσει να συζητά την πρόταση του πρωθυπουργού Zaev για τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών./ibna