Βόρεια Μακεδονία: Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό, προτείνει ο Zoran Zaev

Βόρεια Μακεδονία: Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό, προτείνει ο Zoran Zaev

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό στη Βόρεια Μακεδονία, μετά την αποτυχία των αρχηγών των χωρών-μελών της ΕΕ να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, πρότεινε ο πρωθυπουργός της χώρας Zoran Zaev.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σε διάγγελμά του πριν από λίγο, ανέφερε ότι μετά την «απογοητευτική», όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση της ΕΕ πρέπει οι πολίτες της χώρας να επιλέξουν ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Ο Zoran Zaev  ανέφερε ότι στην έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της χώρας που θα διεξαχθεί αύριο το απόγευμα στα Σκόπια θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υποστήριξε ότι η χώρα εκπλήρωσε τις  υποχρεώσεις της, προκειμένου να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, όμως η Ε.Ε. λόγω «ανεπίλυτων ζητημάτων», όπως είπε, στο εσωτερικό της δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων κσι στις  υποσχέσεις που είχε δώσει στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Zoran Zaev  έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» της ΕΕ, το οποίο, όπως είπε σκόρπισε απογοήτευση στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και ο ίδιος, όπως σημείωσε, ως πρωθυπουργός, αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί.

Μόλις χθες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE κατηγόρησε την κυβέρνηση του Zoran Zaev ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα δεν έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε, και ζήτησε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών./ibna