Σειρά τηλεφωνικών επαφών του Zaev με ευρωπαίους ηγέτες

Σειρά τηλεφωνικών επαφών του Zaev με ευρωπαίους ηγέτες

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev είχε επικοινωνία με τους Πρωθυπουργούς της Γερμανίας, Σουηδίας, Βουλγαρίας, Σλοβενίας, Μάλτας και άλλων ευρωπαίων ηγετών συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Johannes Hahn,

Απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες έλαβε σαφές μήνυμα στήριξης της Βόρειας Μακεδονίας ώστε να συνεχίσει την πορεία που έχει αναλάβει, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ολοκλήρωση τους σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Όπως ειπώθηκε σ’ αυτές τις συνομιλίες, όλοι αναγνώρισαν τα βήματα που έκανε η Βόρεια Μακεδονία και ότι η χώρα και οι πολίτες της είναι πλήρως προετοιμασμένοι, αλλά ότι πολλές χώρες της ΕΕ δεν ήταν έτοιμες.

ΟΙ ίδιες κυβερνητικές πηγές διευκρίνισαν ότι διεξάγονται διαβουλεύσεις σε διάφορα επίπεδα για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν μετά την Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τη πλευρά της κυβέρνησης θα είναι με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Μόλις υπάρξουν αποφάσεις θα δημοσιοποιηθούν αμέσως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές.

Αποκλειστικές πληροφορίες του IBNA, από ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ο Zoran Zaev είναι αποφασισμένος να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ζητώντας την λαϊκή εντολή στις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση του, μετά την δυσάρεστη εξέλιξη με το μπλοκάρισμα της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ./ibna