Η “Προοδευτική Συμμαχία” στις Βρυξέλλες καταγγέλλει Erdogan-Trump

Η “Προοδευτική Συμμαχία” στις Βρυξέλλες καταγγέλλει Erdogan-Trump

Την Τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση 14 ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των Πρασίνων.

Πρόκειται για ευρωβουλευτές που στηρίζουν ενεργά την πρωτοβουλία για την κοινή δράση και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων μέσω του Progressive Caucus. Στην ανακοίνωση τους οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν: “Ο πρόεδρος Erdogan ενεργεί ως εγκληματίας και ο Trump εμφανίζεται ως συνεργός του”, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη τους στις “Κουρδικές δημοκρατικές δυνάμεις”.

“Καταδικάζουμε την απόφαση του προέδρου, Donald Trump να εγκαταλείψει τις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας, οι οποίες πλήρωσαν πολύ υψηλό αντίτιμο στον αγώνα τους εναντίον του ISIS και επέδειξαν υποδειγματικό θάρρος” τονίζουν. Παράλληλα υπογραμμίζουν την ανησυχία για περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή και την επανεμφάνιση του ISIS.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι έντονες αντιδράσεις κρατών κατά της Τουρκίας ενώ το ζήτημα της επέμβασης αλλά και των παραβιάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής. Για το θέμα και την ανάγκη επιβολής κυρώσεων αναμένεται να τοποθετηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να θέσει το ζήτημα επιτακτικά στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών./ibna