Σε δύο Υπουργεία και τρεις Υπουργούς της Τουρκίας επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Σε δύο Υπουργεία και τρεις Υπουργούς της Τουρκίας επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ(OFAC) έλαβε μέτρα εναντίον δύο υπουργείων και τριών ανώτερων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης σε απάντηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στη Συρία.

Οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες και αποσταθεροποιούν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της υπονόμευσης της εκστρατείας για την ήττα του ISIS. Η κυβέρνηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και ο Υπουργός Εσωτερικών μπλοκάρονται ως αποτέλεσμα της σημερινής δράσης. Ο ορισμός αυτών των υπουργείων και αξιωματούχων είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης που επιδεινώνουν περαιτέρω την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Είμαστε διατεθειμένοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στους υπαλλήλους και τις οντότητες της Κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως είναι απαραίτητο.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας από τις τουρκικές δυνάμεις, θέτοντας σε κίνδυνο αθώους πολίτες και αποσταθεροποιώντας την περιοχή”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.

Επιπλέον, πρόσωπα που ασκούν ορισμένες συναλλαγές με τα πρόσωπα που προσδιορίστηκαν σήμερα μπορούν να εκτίθενται σε ορισμό. Επιπλέον, οποιοδήποτε ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που διευκολύνει εν γνώσει του οποιεσδήποτε σημαντικές οικονομικές συναλλαγές για ή για λογαριασμό των προσώπων που προσδιορίστηκαν σήμερα, θα μπορούσε να υπόκειται στον έλεγχο των Η.Π.Α. ή να επιβληθούν κυρώσεις στο λογαριασμό.

Οι σημερινές ενέργειες δεν έχουν ως στόχο να επηρεάσουν ή να διαταράξουν τη λειτουργία διεθνών ανθρωπιστικών ΜΚΟ ή των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κοινότητες της Συρίας που έχουν ανάγκη.

Η OFAC είναι διατεθειμένη να εκδώσει άδειες, όπως γενικές ή ειδικές άδειες, κατά περίπτωση, για να διασφαλίσει ότι η σημερινή δράση δεν διαταράσσει την ικανότητα της Τουρκίας να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Επιπλέον, ο OFAC εξέδωσε τρεις γενικές άδειες ταυτόχρονα με την σημερινή εκτελεστική εντολή.

Τα Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας καθώς και οι Υπουργοί Άμυνας Hulusi Akar, Εσωτερικών Suleyman Soylu και Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Fatih Donmez είναι σύμφωνα με την Ε.Ο. της 14ης Οκτωβρίου 2019, είναι τα Υπουργεία και τα πρόσωπα που τους επιβάλλονται κυρώσεις.

Ως αποτέλεσμα των σημερινών ενεργειών, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα των περιουσιακών στοιχείων αυτών και κάθε άλλου προσώπου που έχει αποκλειστεί από το νόμο, τα οποία βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ή βρίσκονται στην κατοχή ή τον έλεγχο των αμερικανικών προσώπων, πρέπει να μπλοκαριστούν και να αναφερθούν στο OFAC . Ε.Ο. 14 Οκτωβρίου 2019 και οι κανονισμοί του OFAC απαγορεύουν γενικά όλες τις συναλλαγές από πρόσωπα των Η.Π.Α. ή εντός (ή διαμετακόμισης) των Ηνωμένων Πολιτειών που περιλαμβάνουν οποιαδήποτε περιουσία ή συμφέρον σε ιδιοκτησία αποκλεισμένων προσώπων./ibna