Αλληλοκατηγορούνται Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ για τους βουλευτές που “έσπασαν τη γραμμή”

Αλληλοκατηγορούνται Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ για τους βουλευτές που “έσπασαν τη γραμμή”

Με απώλειες στις ψήφους της Ν.Δ. ή του ΚΙΝΑΛ ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ψηφοφορία για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής στην βουλή κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου.

Σε μια διαδικασία, κατά την οποία έμειναν άδεια τα κυβερνητικά έδρανα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ,  Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ επανέλαβαν πως η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην διερέυνηση του σκανδάλου της Novartis είναι αποτέλεσμα σκευωρίας και παρέμβασης στην δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ερευνάται από την δικαιοσύνη για την υπογραφή του στις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές συγκεκριμένων σκευασμάτων της Novartis.

“Είστε ρενβασιστές και δειλοί” είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι “το έβαλαν στα πόδια” αλλά και για “συνειδητή ποινικοποίηση της πολιτικής ζώης”.  Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές η επιλογή να μην παρευρίσκονται και να μην μιλήσουν υπουργοί και ο πρωθυπουργός είναι μια συμβολική κίνηση σεβασμού στην κοινοβουλευτική διαδικασία και θεσμικής προσέγγισης του ζητήματος.

Αναστάτωση προκάλεσε ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα. Και αυτό διότι η σύσταση της επιτροπής εγκρίθηκε με 173 ψήφους από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, αριθμός που με βάση τους παρόντες βουλευτές θα έπρεπε να ανέρχεται σε 179. Όχι ψήφισαν οι 82 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συν ακόμα ένας βουλευτής. Σημειώνεται ότι ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Μέρα 25 απείχαν.

Με λίγα λόγια, υπήρχε ένα “όχι” μαζί με τα 4 άκυρα και το 1 λευκό, από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ. “Έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλα ξεμπερδάματα…” σχολίασαν μετά την ψηφοφορία πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες.”«Εμείς ήμασταν “μπετόν”», σχολιάζαν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φωτογραφίζοντας βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.  “Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου, τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη υπόθεση”, ανέφεραν πηγές του ΚΙΝΑΛ.

Όπως αφήνουν να εννοηθεί, γαλάζιοι βουλευτές που πρόσκεινται στην “πτέρυγα Καραμανλή” επέλεξαν να καταψηφίσουν την πρόταση του κόμματος τους εξαιτίας της πολιτικής καταγωγής Παπαγγελόπουλου, ο οποίος θεωρείται πως έχει στενές σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της Ν.Δ./ibna