Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας συναντήθηκε με τον πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boiko Borissov πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης στις 6 Οκτωβρίου.

Ο Borissov, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων ως αποτέλεσμα της δημιουργούμενης πολιτικής εμπιστοσύνης και μιας κοινής επιθυμίας για εμβάθυνση της συνεργασίας.

«Οι δύο χώρες μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις περιοχές τους. Έχουμε παρόμοιες απόψεις και θέσεις σε πολλά διεθνή θέματα”, δήλωσε ο Borissov.

«Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος λόγω της γεωπολιτικής σημασίας και της διασυνδεσιμότητας των περιοχών μας», ανέφερε.

Ο Borissov δήλωσε ότι το άνοιγμα των πρεσβειών στη Σόφια και το Αμπού Ντάμπι έχει διευκολύνει σημαντικά τον διμερή διάλογο και την εμπορική και οικονομική συνεργασία.

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για επενδύσεις στη Βουλγαρία σε τομείς που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των εταιρειών των ΗΑΕ, όπως η υψηλή τεχνολογία, οι μεταφορές, η γεωργία, η βιομηχανία τροφίμων, η ενέργεια, ο τουρισμός.

«Αναμένουμε συγκεκριμένα βήματα από την πλευρά του Εμιράτου στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας και την αύξηση του εμπορίου», δήλωσε ο Borissov.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας στον τομέα των εσωτερικών υποθέσεων, της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Οι δύο χώρες θα μπορούσαν να ανταλλάξουν πολύτιμη εμπειρία σχετικά με τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

«Μετά τις τελευταίες μας συνομιλίες τον Οκτώβριο του 2018, οι πολιτικές εξελίξεις στον κόσμο και στην περιοχή επιβεβαιώνουν τη σημασία της ανταλλαγής εξειδικευμένης εμπειρίας και πληροφόρησης για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων και απειλών που αντιπροσωπεύουν οι ριζοσπαστικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις και ιδεολογίες», δήλωσε ο Borissov./ibna