Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, στο Κάιρο

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, στο Κάιρο

Τα θέματα της Συνόδου

Του Μιχάλη Μιχαήλ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει αύριο, 8 Οκτωβρίου, στη Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην κυπριακή αντιπροσωπεία θα μετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της τριμερούς Συνόδου και στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Εξάλλου, στο πλαίσιο της Συνόδου οι ηγέτες θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής είναι η Ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις, η Ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ./ibna