Προχωρά η κατασκευή της πρώτης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης στην Ανατολική Μεσόγειο

Προχωρά η κατασκευή της πρώτης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης στην Ανατολική Μεσόγειο

Απρόσκοπτα προχωρά η κατασκευή για λογαριασμό της ελληνικής εταιρείας Energean, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα πετρέλαια του Πρίνου στην Θάσο, της πρώτης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading – FPSO) που θα εγκατασταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Energean έκανε γνωστό ότι το κύτος της «Energean Power» μετακινήθηκε από τον ντόκο στο αγκυροβόλιο των ναυπηγείων της COSCO στο Ζουσάν της Κίνας, περίπου δέκα μήνες μετά την έναρξη της κατασκευής του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, όπως επισημαίνεται, συνοδεύεται από μία σημαντική επίδοση στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος, καθώς στην διάρκεια της κατασκευής που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την διαχείριση της TechnipFMC, συμπληρώθηκαν τρία εκατομμύρια εργατοώρες χωρίς εργατικό ατύχημα (Lost Time Injury).

Σημειώνεται ότι το κύτος της «Energean Power» θα παραμείνει στο Ζουσάν για προγραμματισμένες εργασίες και προς το τέλος του έτους θα αναχωρήσει για το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στην Σιγκαπούρη, προκειμένου να τοποθετηθούν τα έξαλα (topsides), η κατασκευή των οποίων επίσης χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο.

To project προχωρά με βάση τον προγραμματισμό της Energean, ο οποίος προβλέπει την έναρξη της παραγωγής φυσικού αερίου από το θαλάσσιο κοίτασμα Karis στο Ισραήλ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021./ibna