Κάιρο και Αλεξάνδρεια θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης 7-8 Οκτωβρίου

Κάιρο και Αλεξάνδρεια θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης 7-8 Οκτωβρίου

Στην Αίγυπτο θα μεταβεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στην 7η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας Αιγύπτου και Κύπρου που θα λάβει χώρα στο Κάιρο στις 8 Οκτωβρίου.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi θα υποδεχτεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Παλάτι Etihadeya, στις 10:00 το πρωί τοπικής ώρας. Θα πραγματοποιηθούν διμερείς συναντήσεις με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τριμερής συνεργασία στις 12:30 τοπική ώρα. Με το πέρας της τριμερούς θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και εν συνεχεία ο Πρόεδρος El-Sisi θα παραθέσει γεύμα στους υψηλούς καλεσμένους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ τη Σύνοδο θα απασχολήσουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή, ο ενεργειακός σχεδιασμός και η συνεργασία των τριών χωρών, η οικονομία και οι επενδύσεις, το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία, η συνεργασία στην ασφάλεια και οι κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή. Επίσης θα γίνει επισκόπηση της μέχρι στιγμής συνεργασία των τριών χωρών και η ενίσχυση αυτής της συνεργασίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που θα αφιχθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΙΒΝΑ θα επισκεφθεί το Νέο Μουσείο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τον Ελληνικό Ναό του Αγίου Γεωργίου που ανήκει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και βρίσκεται στην κοπτική συνοικία του Καϊρου και το βράδυ της Δευτέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο Μιχάλης Διάμεσης.

Την Τρίτη με το πέρας της τριμερούς συνεργασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αλεξάνδρεια όπου θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξάνδρειας όπου θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Εδμόνδο Κασιμάτη./ibna