Ρουμανία: Συνεδριάζει στις 16:00 η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του  PSD

Ρουμανία: Συνεδριάζει στις 16:00 η Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του  PSD

Με βασικό θέμα στην ατζέντα την ανάδειξη νέου υποψηφίου για το αξίωμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου στη θέση της Rovana Plumb συνεδριάζει το απόγευμα στις 16:00, η Εκτελεστική Επιτροπή του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Το άλλο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η πρόταση μομφής και συγκεκριμένα τι ακριβώς θα πράξουν οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος την ώρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.

Από τη λίστα των ονομάτων που ακούγονται για τη θέση του Επιτρόπου, ξεχωρίζει ο ΓΓ του  PSD, Mihai Fifor, αν και η πρωθυπουργός Dancila δήλωσε ότι θα προτιμούσε μια γυναίκα για το αξίωμα αυτό. Πιθανές υποψήφιες με αυτό το κριτήριο είναι η ΥΠΕΞ Ramona Mănescu και η Πρέσβης της Ρουμανίας στην ΕΕ Luminiţa Odobescu.

Η πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τη δήλωση του Προέδρου της χώρας ότι θα πρέπει να τον συμβουλευτεί προτού προτείνει άλλον υποψήφιο, απάντησε ότι θα σπεύσει με την ίδια ταχύτητα με την οποία και εκείνος αποφάσισε να διορίσει τους προσωρινούς υπουργούς μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου./ibna