Κάλεσμα Τσίπρα για τη “μεγάλη δημοκρατική πορεία στον λαό”

Κάλεσμα Τσίπρα για τη “μεγάλη δημοκρατική πορεία στον λαό”

Κάλεσμα για άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, για την “μεγάλη δημοκρατική πορεία στον λαό”, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το φεστιβάλ της Νεολαίας του κόμματος.

Στόχος, τόνισε, είναι μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση» απέναντι στη «Δεξιά κυβέρνηση, μια αμοραλιστή κυβέρνηση της Δεξιάς, μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κήρυξε την έναρξη της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών τονίζοντας πως σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης σε ένα μαζικό, προοδευτικό, αριστερό κόμμα θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει η νέα γενιά. Εκεί δηλαδή που το κόμμα της αριστεράς συγκεντρώνει μεγάλες εκλογικές δυνάμεις. “Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας”, είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για ένα κόμμα “που θα αγκαλιάσει εκατομμύρια ανθρώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ της εποχής μας”.

Μια ημέρα νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε, χωρίς ψήφο κατά, την πολική διακήρυξη- προσκλητήριο που αποτελεί τον πολιτικό χάρτη στον δρόμο για του συνέδριο που θα σφραγίσει τον μετασχηματισμό του κόμματος τον ερχόμενο Μάρτιο. Εγγραφές νέων μελών, ενίσχυση της διαδικτυακής παρουσίας και ηλεκτρονικής λειτουργίας, ανοιχτές συνελεύσεις σε όλη την χώρα παρουσία στελεχών αλλά και του Αλ. Τσίπρα είναι τα επόμενα βήματα για την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η αριστερά της εποχής μας, θα πω εγώ, παραφράζοντας τον Πουλαντζά,είτε θα είναι οικολογική είτε δεν θα υπάρχει”, είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αποτυπώνεται και στην πολιτική διακήρυξη. Όπως υπογραμμίζουν στην αξιωματική αντιπολίτευση,  ο ΣΥΡΙΖΑ και  η προοδευτική Συμμαχία, οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια κινητοποίηση για το κλίμα. “Οφείλει να είναι μια συμμαχία κόκκινη και πράσινη”, τόνισε, προσθέτοντας ότι «η επόμενη κυβερνητική μας θητεία θα πρέπει να είναι εκείνη της πράσινης ανάπτυξης».

Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε σε εγρήγορση τον προοδευτικό κόσμο της χώρας καθώς όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία επέστρεψε την Ελλάδα “στον πολιτικό χειμώνα” μετά την “άνοιξη” της προηγούμενης τετραετίας. Μάλιστα με αφορμή τον θάνατο Αφγανής πρόσφυγα στο camp της Μόριας όπου σημειώθηκαν χθες σοβαρά επεισόδια, είπε πως: “Εμείς λέμε ανεξάρτητα ποια είναι η καταγωγή, το χρώμα και η θρησκεία τους, είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι”.

Έτσι, με την υπερψήφιση της πολιτικής διακήρυξης φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουν κοινό παρονομαστή για τα επόμενα βήματα παρά τις επιμέρους διαφωνίες και προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί για τον τρόπο της διεύρυνσης και την δομή του κόμματος στην επόμενη ημέρα. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα δεν θα υπάρξουν αναταράξεις.

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η σύσταση της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει το μεταβατικό όργανο το οποίο θα έχει την ευθύνη για την προετοιμασία του συνεδρίου./ibna